Els últims dos anys no ha passat per desapercebuda la Covid-19. Un nou coronavirus que va encendre totes les alarmes de l’OMS (Organització mundial de la Salut) a finals del 2019.

Tot va començar a Wuhan, la ciutat més poblada de tota la Xina, on es van diagnosticar diferents casos de pneumònia. Dies després, 12 de gener de 2020, l’OMS identifica que el causant d’aquella malaltia respiratòria té origen d’un coronavirus nou, l’actual Covid-19.

A mesura que passava el temps, dies i mesos, el virus se n’anava escampant arreu del món. Això va provocar una pandèmia mundial i els dirigents o governants de tots els territoris del planeta van declarar el confinament, el qual obligava a tothom quedar-se a casa amb l’objectiu de no contagiar-se d’aquest virus.

Covid-19

Actualment, la situació de la Covid està descontrolada a causa de la nova variant “Òmicron“, que provoca símptomes molt similars a un refredat; Mocs, Mal de cap, Fatiga, Mal de gola… Mentre que els símptomes de la primera variant de la Covid (Delta) eren la pèrdua d’olfacte, dificultat per respirar, tos, entre d’altres.

Part de la població mundial està vacunada, mitjançant Pfizer, Modera, Jansen, etc. Això significa que aquestes empreses farmacèutiques han tingut i tenen molta demanda, el qual provoca alta proporció en els beneficis per la venda d’aquestes dosis. De la mateixa forma les companyies que fabricant test d’antígens o PCR, proves que confirmen si ets positiu o negatiu en coronavirus.

Vaqunació al món